В случай, че до 26.09.2012 г. „Градски транспорт" АД Пловдив не започне погасяване на своите задължения, EVN България ще бъде принудена да преустанови напълно електроснабдяването към мрежата на транспортното дружеството, предупреждават от електроразпределителното дружество.

Днес, 24.09.2012 г., EVN България ще ограничи електроснабдяването към тролейбусната мрежа на „Градски транспорт" АД Пловдив в периода от 14:00 до 16:00 ч. поради натрупани задължения за електроенергия за последния месец.

EVN България е принудена да пристъпи към крайната мярка за ограничаване на електроснабдяването след като транспортното дружество не спази срока за заплащане на консумираната от него електроенергия. За тези свои действия EVN България е информирала ръководството на „Градски транспорт" АД Пловдив.

При липса на заплащане на задълженията от страна на транспортното дружество, на 25.09.2012 г. EVN България ще удължи ограничителната мярка с още два часа като преустанови електроснабдяването в периода от 12:00 до 16:00 ч. Този избор на часовете е съобразен с избягването на натоварените сутрешни и вечерни пикови часове и ограничаване на ефекта на изключванията върху пътниците, използващи мрежата на „Градски транспорт" АД Пловдив.

В случай обаче, че тези мерки не доведат до започване на издължаването на задължението от страна на „Градски транспорт" АД Пловдив, то EVN България е в готовност да преустанови изцяло електроснабдяването за мрежата на транспортното дружество, считано от 10:00 ч. на 26.09.2012 г.

ЕVN България съзнава неудобствата, които ограничаването на електрозахранването към мрежата на „Градски транспорт" АД Пловдив, може да причини на пловдивчани и гостите на града, но счита за справедливо прилагането на еднакви критерии към всички свои клиенти.