Общинският съвет взе решение и вече има една работна група с общински съветници от различни политически сили, която да работи за поетапното прекратяване на договорите с частните оператори, защото според мен това е правилно. Добре е градският транспорт да се обслужва от общинските фирми, които да покажат добра работа и дисциплина.

Това каза в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя обяви, че трафикът в столицата ще се облекчи още тази сряда, когато ще бъде пуснато кръстовището при телевизионната кула и целия булевард "Драган Цанков".

"Ремонтите вървят по график и в края на ноември ще бъде готов булевард "Бъкстон", а до края на годината кръстовището на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски", допълни столичният кмет.

Тя каза още, че документите по проверката на скандалната грешка, заради която Столична община щеше да плати 2 милиона и 600 хиляди лева повече обезщетение на частен превозвач, вече са внесени в Прокуратурата. Това е станало преди няколко дни. В същото време фирмата Карат "С" все още изпълнява задълженията си по договора.

"След като не се получи прекратяването на договора на този етап, продължава да изпълнява договора си частния оператор, както и останалите частни оператори", допълни Йорданка Фандъкова.

Тя съобщи, че коледната елха ще светне на 30 ноември.