Шофьорите на "Градски транспорт" в Пловдив се готвят за протест заради неизплатени заплати. Това  зам.-кметът на община Пловдив Розалин Петков, предаде агенция Фокус.

Миналата седмица той е разговарял с членове на синдикатите и те са казали, че нещата не вървят добре и протестът е единственият начин да си търсят правата. „Казах им, че ние, общината, сме изрядни към фирмата по отношение изплащане на субсидиите", каза Петков. По думите му, може би от днес вече се обсъжда каква ще е формата на протест. В общината към този момент няма постъпило искане за разрешение за протест, каза Александър Държиков, зам.-кмет по транспорта.

Той се е обаждал на ръководството на фирмата, откъдето са заявили, че протест няма да има, но действително има напрежение сред шофьорите.
За сряда от 9.00 часа е планувана среща между синдикати, работодатели и общината във връзка с подготвяните протести на шофьорите в Градски транспорт.

Служители на "Градски транспорт" със собственик Ангел Батаклиев не са получили 40% от договорените заплати от началото на 2011 година. Фирмата дължи на някои от служителите по повече от 2 хиляди лева.