Шофьори и монтьори в "Градски транспорт" се готвят за стачка, съобщава „Народно дело". По автобусите и тролеите вече са разлепени предупредителни стикери "Аз ще стачкувам".
В дружеството се готвели и за ефективни действия, пише в. "Народно дело", цитиран от Варна24.

Необходимите подписи от служителите са събрани и нищо не пречело на стачния комитет да обяви фирмения протест. Само от първата смяна в общинската фирма са били събрани над 300 подписа в подкрепа на стачни действия.

Общо в дружеството работят около 600 души. Причина за напрежението в превозвача се оказало нежеланието на ръководството да вдигне основните възнаграждения на служителите, след като от 1 септември минималната работна заплата беше вдигната на 270 лв.
От синдикатите настоявали те да се коригират с 10-12%. Били са готови дори да се откажат от всички социални плащания като коледни, великденски и за деня на транспортните работници, за да се уважат исканията им.

По информация на „Народно дело" вчера във фирмата се е появило съобщение от ръководството, че ще раздаде по 350 лв. коледни добавики, както и ще увеличи заплатите с по 20 лева.
Това обаче не било достатъчно за синдикатите и те не се отказвали от стачните си намерения.