Тролеите във Велико Търново вече возят на 60 ст. Новата цена на билетите е в сила от вчера, спазени са и всички необходими процедури между община В. Търново и превозвача "Пътнически превози" АД, пише "Янтра днес".

Спадът на цената е с 33 % и по този начин тролейбусния транспорт в старата столица вече не е само най-екологичен, но и най-евтин.

"Мисля, че сме първите не само във В. Търново, но и в цялата страна, които намаляваме цената на градския билет, заяви инж. Илия Гайдаров, изпълнителен директор на "Пътнически превози".

Идеята е отпреди няколко седмици, но процесът бил сложен - като се започне от отпечатването на билетите и се стигне до оформянето на споразумението с общината, разказва Гайдаров.

С новата цена се надяваме да направим добра социална услуга на хората, подчерта той.
 
В момента във Велико Търново се движат две тролейбусни линии - № 1 и № 22. И двете линии тръгват от Летен Театър и стигат до кв. Кольо Фичето, където правят обиколка и се връщат обратно към центъра.

С тролейбусна линия № 1 пък за първи път се направи пряка транспортна връзка между бул. "Никола Габровски" и "Централ Мол".

Припомняме, в началото на лятото във Велико Търново всеки автобусен превозвач возеше на различна цена. Пътниците плащаха за градския транспорт четири различни цени, които варират от 50 до 80 ст. Спокойно може да се каже, че старата столица стана и първият град с такава голяма вариация в цените на градските превози.