В навечерието на втората си годишнина, Лидл България откри още два обекта от своята верига в градовете София и Бургас.

„Преди две години стартирахме с 14 магазина, днес те са над 60 в 36 града на страната, което само показва, че вървим в правилната посока. Това разбира се нямаше да е възможно без доверието, което клиентите ни гласуват ежедневно. Ние от своя страна уверяваме, че ще продължим да работим и да се развиваме, за да предлагаме отлично качество на възможно най-добрата цена, бързо и любезно обслужване и разбира се удобни локации." коментираха от компанията.

Новооткритият магазин в София е първият от веригата, който е разположен в централната градска част. Той се отличава с нестандартна за Lidl визия, но клиентите ще намерят в него всички продукти, обичайни и за останалите Lidl магазини, разположени на стандартна за веригата площ на търговска зала.

"Неведнъж сме казвали, че работим за това да сме възможно най-близо до клиентите си. Откриването на този филиал е крачка към тази цел. Надяваме се с новата локация да направим още по-лесно и приятно пазаруването при нас на повече хора в централната градска част, които досега не са имали магазин Lidl наблизо." добавиха от компанията по време на откриването.

Lidl е част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има над 9000 магазина в повече от 25 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на ХХ-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.