Най-големият търговски и офис комплекс у нас до този момент - Сердика Център стартира официално своята дейност със заетост на търговските площи от 99%. Това стана ясно по време на пресконференцията, организирана от инвеститорите на проекта Sparkasen Immobilen и ECE Projektmanagement по повод утрешното официално откриване на обекта.

На въпрос на Money.bg лизинг мениджърът на ECE Projektmanagement, отговарящ за Сердика Център Марияна Васева, заяви че от 210 магазина незаети са едва три. За тях в момента се преговаря с 3 модни компании, които ще бъдат от средния към висок ценови сегмент.

Мениджърът допълни, че около 65% от всички заети площи са наети от модни компании, като някои марки правят дебют на родния или столичен пазар. Това са Zara, Bershka, Peek & Coppenburg, Stradivarius и др.

Сред магазините, ще има и такива на телекомуникационните оператори, от сектора на търговията с потребителска електроника, козметика и др. Сред веригите за бързо хранене, които са подписали договори, са KFC, Burger King, Subway, Nordsee.

На въпрос защо не са предвидени киносалони, от инвеститорите заявиха, че концепцията за изграждането на комплекса е била такава, като целта е по насочено таргетиране на потребителите.

Модерният търговски и офисен комплекс разполага с 51 хил. кв. м площи за отдаване под наем, които са разположени на три нива, кактто и 30 хил. кв, м офис площи, които се очаква да бъдат въведени в експлоатация през лятото на тази година. Предвидени са и 1600 паркоместа. Това заяви Фридрих Вакеринг, член на бордна на единия от инвеститорите Sparkasen Immobilen. Той допълни, че общата инвестиция в проекта е 210 млн. евро.

Управителят на ECE Projectmanagement за България Пламен Илчев, заяви, че върху близо 1000 кв. метра от закупената площ е предвидена за съпътстваща инфраструктура, като в това влиза и разширяването на платното на бул. "Ситняково". Сред допълнителните капиталовложения са били и изграждането на зелени площи и детски площадки в района на строежа.

На въпрос на Money.bg относно строителството на мола, който е на кръстовището на булевардите "Иван Гешов" и "Тотлебен", чието изграждане е прекъснато в момента, Илчев заяви, че това е било необходимо, за да се мобилизира целият ресурс на компанията за довършване на "Сердика център". Той допълни, че очаква същинската работа по изграждането на новия търговски комплекс да започне в близко бъдеще.