Няма нови преговори относно Европейския фискален пакт/договор, заяви шефът на Европейската Комисия - Барозо. Той каза, че новите мерки за стимулиране на икономическия растеж в Европа не трябва да бъдат финансирани чрез трупането на нов дълг, нито чрез инфлация (чрез повишение на инфлацията).

Шефът на ЕК желае да се обмисли реогранизация на Бюджета на Европейския Съюз. Барозо отново подчерта, че европейските страни трябва да редуцират/намалят своя дълг или има риск от спираловидно повишение на цената по обслужване на суверенните дългове в региона.

Според Барозо, евентуалното обмисляне на идеята за общи Евро облигации (т.н. Евробондове) би било сигнал в подкрепа за валутата на финансовите пазари (в подкрепа на еврото?).

Относно Гърция, шефът на ЕК - Барозо подчерта, че Гърция трябва да има респект и да зачита условията договорени по Втория спасителен план на страната с нейните кредитори. Ако обаче Гърция наруши условията по Втория спасителен план, това ще доведе до "много негативни" последици, предупреди Барозо.