"Следващата година през месец април пускаме метрото до летището в София", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането сторежа на метростанцията при летището, цитирана от segabg.com .

Дейностите по изграждане на този участък са изпълнени на 72% като в момента се покрива самата станция. Очаква се до края на ноември навесът над станцията да бъде изцяло готов и довършителните дейности да се направят в зимни условия, но на закрито.

След завършването на станцията на летището, ще бъде поставена статуя на Орфей, която ще посреща и изпраща гостите и жителите на София. Ще бъдат засадени и 4 дървета.

През идната пролет и метрото до Бизнес парка трябва да е готово. „Там около 68% от дейностите са изпълнени. Това, за което сме се договорили е да направим всичко възможно да се компенсират дните, в които имаше сериозни валежи и беше трудно да се работи, за да може да се отвори и бул. „Ал. Малинов". Очаквам на 20 ноември той да бъде отворен за движение в участъка, в който е изцяло реконструиран. До края на месеца и ул. „Обиколна" в кв. „Дружба" трябва да приключи, а следващата година ще се прави разширението на бул. „Ал. Малинов", коментира Фандъкова.