"Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 114 влака, които пътуват по основните направления в страната в празничните дни, съобщават от компанията, цитирани он в.Сега. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод националния празник на България – 3-ти март.

До 4-ти март включително, националният железопътен превозвач ще предостави около 9 000 допълнителни места във влаковете по най-натоварените маршрути в страната. С увеличени състави през празничните дни ще се движат общо 15 бързи влака със задължителна резервация и 99 бързи влака. При закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 % до 30 % намаление от редовната цена на билета, напомнят от "Холдинг БДЖ" ЕАД.

За по -подробна информация, относно свободните места във влаковете през почивните дни, пътуващите могат да се обърнат към билетните каси в железопътните гари и бюра в страната.