Компанията за потребителски кредити „Провидент Файненшъл България" съобщи за назначаването на двама нови членове на мениджърския си екип в България: Тодор Петков е новият финансов директор на Провидент, а Балаж Кароли - новият оперативен директор. Двамата заеха тези позиции през март 2015 г.

През последните 10 години Тодор Петков е заемал различни позиции в най-голямата холандска застрахователна компания Achmea. Преди присъединяването си към Провидент той е бил финансов директор и член на Управителния съвет на EUREKO Румъния (дъщерна компания на Achmea), където е ръководил екип от 25 служители.

От 2010 г. до 2013 г. Тодор Петков е оглавявал Отдела за планиране, отчетност и контрол в Oranta Insurance (също дъщерна компания на Achmea) в Москва. В периода преди това той заема позицията на старши анализатор в Отдела за бизнес развитие на Achmea в Холандия, където е работил предимно по стратегическото развитие и сливания и придобивания.

Тодор Петков е завършил „Комуникации" и „Международен бизнес и мениджмънт" в университета Inholland в Холандия.

Балаж Кароли заема позицията оперативен директор през февруари 2015 г., след като преди това е бил регионален оперативен мениджър за Източна България. Той идва в България от унгарския екип на Провидент, където е работил 7 години. В Унгария Кароли е бил регионален оперативен мениджър в град Кечкемет, където ръководи екип от 50 служители и почти 500 кредитни консултанти.

Преди това Балаж Кароли е мениджър „Ефективно представяне" на ниво клон в Будапеща и мениджър „Развитие" в гр. Печ, Унгария.

Балаж Кароли е завършил психология и човешки ресурси в Университета в Печ.