По едно и също време всеки месец политици и синдикалисти излизаха от Корпоративна търговска банка с издутини по саката, които са нямали на влизане или с особени фирмени чантички в ръце. Това заяви в интервю за "Преса" Любомир Весов, прокурист, а след това и изпълнителен директор на трезора в периода 2004 - 2008 година, съобщава БГНЕС.

"Ако е вярно, че управлението на парите в банката е извършвано еднолично, става дума за тежък медицински случай на маниакални прояви", каза Весов.

Според него, вложителите в банката не трябва да се сърдят само на Василев, но и на политиците.

"В правен аспект имат думата прокуратурата , следствието и съда, но има персонален виновник, чиито служители, "собственици" на фирми със стотици милиони левове кредити, сами посочиха кой всъщност е организирал всичко в писмо до главния прокурор", казва още бившият прокурист.

"Имало е достатъчно законови средства, с които да се прекъсне незаконната практика в КТБ, само е трябвало да се прилагат", заяви Весов.

На въпрос дали е възможно да изчезнат документи за кредити за 3,5 милиарда лева, той отговаря: "Не е възможно, не го вярвам. Склонен съм да мисля, че има липса на документи в кредитните досиета, несъбрани такива, непълно окомплектовани и т.н. вследствие на чувството за безнаказаност и безконтролност".

Едновременно с това Весов подчертава, че това "няма да спаси никого, ако си мисли, че няма следи на различни места и никой няма да си върне кредита".