Испанската автомобилна марка Seat инвестира в развитието своите модели на компанията близа 3,3 милиарда евро за периода 2015-2019 година. Средства ще бъдат вложени в разработването на четири нови модела, които ще бъдат на разположение в следващите няколко години. Както се казва в прессъобщение на компанията, цитирано от autonews.ru, това ще бъде една от най-големите инвестиции в историята на испанската марка.

Една от новостите ще бъде кросоувър, базиран на модела Ibiza. Основните конкуренти на автомобила ще станат Nissan Juke и Renault Captur. Кога моделът ще се появи на световния пазар все още не е известно. Както вече съобщи шефът на Seat Юрген Стакман, това ще се случи преди началото на продажбите на Audi Q1 и Volkswagen Taigun.

Освен това Seat финализира кросоувър, базиран на концепцията 20V20. Новият модел е построен върху платформата MQB и ще бъде представен на автомобилното изложение във Франкфурт след дни. Кросоувърът ще получи увеличен клиренс, допълнителна защита на каросерията и система за задвижване на четирите колела от пластмаса.

В двигателната гама ще бъдат включени четирицилиндрови бензинови и дизелови мотори. Агрегатите ще работят в комбинация с шестстепенна предавателна кутия. Динамичните характеристики на автомобила се пазят в тайна.