Богатството на украинския президент Петро Порошенко се оценява на 750 милиона долара. Това се посочва в класацията на 100-те най-богати хора в страната на украинското издание на списание "Форбс", пише ТАСС.

Държавният глава заема осмо място в класацията. Сред основните му активи са корпорацият Roshen , занимаваща се с производство на сладкарски изделия. През 2014 г. са открити 19 нови магазина на марката. Фабриката в Киев е увеличила печалбата си десет пъти. Порошенко притежава и телевизионния "Канал 5".

На първо място в класацията е Ринат Ахметов, чието състояние се оценява на 6,9 млрд щатски долара.

На второ място е Виктор Пинчук с 1,5 млрд. долара, следван от бившия губернатор на региона Днепропетровск и основател на групата "Приват" Игор Коломойски с богатство от 1,4 млрд. долара.

През 2014 г. активите на Петро Порошенко са били 1,3 млрд. долара, пише изданието. По време на предизборната си кампания бъдещият президент обеща, че ще продаде своя бизнес, ако бъде избран на високия пост. През август миналата година президентът на Украйна избра финансовата компания Rothschild за консултант при продажбата на неговите актив