Когато преди година и половина Microsoft представи Windows 8, много компании се оплакаха, че модерната операционна система носи твърде много промени и това обърква неопитните потребители, които са свикнали да работят с класическия десктоп на Windows 7.
Тези дни ИТ директорът на голямата консултантска компания KPMG заяви в интервю за Computing, че преминаването към Windows 8 ще се забави, тъй като новата система предлага „твърде много", предаде TechNews.bg.

По думите на Едел Макграт, докато KPMG е извършвала ъпгрейд от Vista към Windows 7 през последните две години, в същото време са били внедрени и някои по-нови софтуерни решения на Microsoft като Office 2013, Internet Explorer 11 и OneNote. Предстои възприемане и на облачната услуга Office 365.

Що се отнася до Windows 8 обаче, KPMG ще забави преминаването към модерната ОС в рамките на цялата организация, тъй като съществуват опасения, че промените, които тя носи, може да повлияят на производителността на част от служителите.
„Ние трябва да сме сигурни, че разстройването на бизнеса ни ще бъде възможно най-малко", споделя Макграт.

Счита се, че възприемането на Windows 8 като операционна система едновременно от всички в компанията е „твърде много" и „твърде бързо".
Модерната платформа изглежда доста различна, но потребителите могат да свикнат с нея. „Така, че решихме да я пуснем в хранилището за приложения и тя скоро ще бъде готова за потребителите, които искат да я вземат", пояснява Макграт и приканва служителите на компанията да мигрират към Windows 8 в следващите 12 месеца.