Министерският съвт одобри пренасочването на над 20 млн. лв. от централния бюджет към редица ведомства, агенции и БАН. Парите са за нови противоградни ракети, разузнаване, компютърен комплекс на БАН, за Националната агенция за приходите и др.

Министерският съвет одобри на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2014 г. за сметка на разходите по централния бюджет за 2014 г. в размер на 3 000 000 лв.

С осигурените средства ще се продължи заетостта на наетите безработни лица в дейности по осигуряването на опазването на обществения ред по Национална програма „Сигурност". Целта на Програмата е да се ограничи безработицата чрез осигуряване на заетост в дейности по опазване на обществения ред. Реализацията на Програмата от една страна осигурява работа и доходи от труд на безработни лица, а от друга - допринася за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в страната, като допълнителен ефект е и подпомагането на възрастни и болни хора при възникване на аварии или бедствия.

Одобрени са и допълнителни средства в размер на 1 000 000 лева по бюджета на Министерство на земеделието и храните за 2014 година за закупуване на противоградови ракети, във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната.
Чрез бюджета на Министерството на образованието и науката се предоставя и допълнителен трансфер по бюджета на Българската академия на науките за 2014 г.

Средствата в размер на 4 млн. лева ще се използват за изграждане на многофункционален компютърен комплекс, разположен в Института по информационни и комуникационни технологии на БАН. Комплексът ще обслужва всички институти на Академията и основните университети в България и ще предоставя услуги на малки и средни предприятия, ИТ компании и софтуерни фирми.

С друго постановление на Министерския съвет се правят компенсирани промени между бюджетни политики и програми в рамките на утвърдените разходи по бюджета на Министерството на външните работи за 2014г. Целта е да се осигурят необходимите средства за издръжка на задграничните представителства и да се създаде възможност за изплащане на дължимите за 2014 г. командировъчни средства на дългосрочно командированите служителите на МВнР.

Допълнителни разходи са одобрени също така по бюджета на Агенция за ядрено регулиране за 2014г. Средствата са за възлагане на експертизи с цел обезпечаване на процеса по лицензиране и контрол по Закона за безопасно използване на ядрената енергия.
Постановлението е прието на вносител.

Министерският съвет одобри допълнителни разходи и по
бюджета на Министерството на финансите за 2014г. в размер на 7 365 000 лв. Така се осигуряват средства за неотложни разходи за изпълнение на дейности на приходните агенции, свързани с повишаване на бюджетните приходи и за намаляване административната тежест за бизнеса, с цел изпълнение на приоритетите на правителството. Ще се обезпечат и дейности за развитие и поддръжка на информационните системи и информационните инфраструктури на МФ.

Правят се и промени в Постановление № 3 на Министерския съвет от 2014 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2014 г., с които се осигурява усвояване по „Втори проект за улесняване на търговията и транспорта'', финансиран със заем от Световната банка, необходимо за приключване на изпълнени дейности по проекта.

С друго свое Постановление правителството одобри допълнителни разходи за 2014 г. в общ размер на 350 000 лева.

По бюджета на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се отпускат 300 000 лв. за ремонт и преустройство на предоставените за нуждите на комисията работни помещения в гр. Пловдив.

По бюджета на Комисията за защита от дискриминация се отпускат 50 000 лв. за финансиране на ремонтните дейности на предоставените за нуждите на комисията работни помещения, част от административна сграда в гр. София.

Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2014 година.

Министерският съвет одобри също така допълнителни разходи по бюджета на Националната разузнавателна служба за 2014 г. в размер на 2 млн. лева.

Средствата са за покриване на неотложни текущи разходи - обезпечаване на дейността на НРС и изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба, съгласно чл. 227 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Средствата се осигуряват от централния бюджет за 2014г.