Винаги е обезпокоително да потърсите стар приятел във Facebook и да разберете, че ви е премахнал от приятелите си. Сега вече можете да си спестите психическия тормоз чрез приложение, което ви показва в реално време кой ви е бил шута в социалната мрежа, пише сайтът buzzfeed.com.

Подходящо озаглавена Who Deleted Me (в превод от английски: „кой ме е изтрил"), програмата работи като мобилно приложение за операционните системи Android и iOS или като приставка към браузъра Google Chrome.

Точно като приложението за Twitter - Who Unfollowed Me, програмата ви показва дали даден човек ви е премахнал от списъка си с приятели, или просто е деактивирал акаунта си.

Who Deleted Me обаче започва да пресмята броя на контактите ви едва когато изтеглите приложението. Затова няма как да разберете от него за загубени предишни приятелства, а само за платоничните раздели, които са се случили, след като сте се регистрирали.

Като допълнителен бонус можете да видите и кога за последно приятелите ви са влизали в социалната мрежа.

Имайте предвид, че приложението претърпява известни прекъсвания заради повишеното внимание към него (330 000 от 500 000 потребители са се регистрирали само за този месец), но представител на компанията увери, че се работи по отстраняване на проблема.

Приложението стартира преди няколко седмици, а приставката съществува под някаква форма още от 2009 г.