За по-малко от седмица новата операционна система на Microsoft - Windows 10 успя да влезе във всички заглавия. Освен новите функции, които предлага, както и фактът, че само за няколко дни вече е инсталирана на над 14 милиона компютъра, най-новият продукт на софтуерния гигант даде доста интересен повод за приказки.

Потребител, обновил компютъра си с новата Windows 10, замалко да получи шок, когато открил, че колекцията му от порно снимки се появява като слайдшоу на десктопа му.

Инцидентът не само го накарал да се изчерви, но му навлякъл и проблеми. Жена му го събудила с въпроса защо е настроил Windows 10 така, че всичките изображения да се редуват на работния план, предаде Irish Examiner.

Не е особено изключително снимки от папката "My Pictures" да бъдат изобразявани на десктопа.

Ако забележите, че снимки, които искате да скриете по независимо какви причини, се показват на десктопа ви, ето как да спрете това:

За да изключите разглеждането на картини като слайдшоу, отворете Desktop Background, като цъкнете на бутона "Start" и след това Control Panel. В полето за търсене напишете "desktop background" и изберете "Change desktop background". След това си харесайте отделна снимка или цвят и запазете промените ("Save changes").

Така само избраните от вас картинка или цвят ще се покажат на десктопа ви.