В началото на ноември 2012 г. известното американско списание за финанси „Global Finance" обяви призовете на най-добрите компании в Китай за 2012 година. Great Wall Motors, които съвместно с българската компания Литекс Моторс стартираха през февруари тази година производството на автомобили с марката Great Wall в България, се пребориха с редица световни имена и получиха отличието за най-добър автомобилен производител в Китай за 2012 година.

Компанията бе единствената, отличена от местната автомобилна индустрия.

Наградата на престижното списание беше присъдена на Great Wall Motors на база достигнати завидни финансови резултати, нива на продажби и растеж на компанията на местния и на световните пазари.

По-рано през септември Great Wall Motors влезе в още 3 независими класации за най-добре представящи се фирми в Китай, една от които беше на списанието Forbes за 50-те най-добри компании от Азия и тихоокеанския регион за 2012 г. Компанията зае 5-о място в списъка сред общо 50 класирани.

Great Wall Motors (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят, вкл. държави от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.