Гарантираните депозити в КТБ ще бъдат изплатени през 9 банки, съобщи премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовият министър Владислав Горанов и председателят на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обсъди ситуацията с Асоциацията на търговските банки в България, съобщава БНР. Пред Асоциацията беше представен и новият директор на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

На срещата стана ясно, че всички прихващания в цесии, направени в КТБ, ще бъдат отменени, което трябва да остави 800 милиона в хазната.

За да се консултират дали това е законно, финансовият министър Владислав Горанов и Радослав Миленков ще отидат в Народното събрание и ще разговарят с представители на всички партии.

По информация на БНТ на 4 декември всички банки, които ще изплащат гарантираните депозити на вложителите в КТБ ще бъдат със засилена охрана.

Призовават се вложителите да не бързат да изтеглят парите си още в първия ден, тъй като ще могат да го направят в рамките на 5 години.

Първият трансфер, чрез който ако пожелаят, хората могат да прехвърлят сумите си в друга банка, ще бъде безплатен, съобщи премиерът Борисов.