Хората са казали: „Рано пиле, рано пее". Едно изследване доказва, че в тази поговорка може да се крие повече истина, отколкото предполагаме.

Ставането по първи петли позволява на шефове на големи компании като на Apple Тим Кук и на PepsiCo Индра Нуйи да започнат отрано деня си, отмятайки задачи преди останалата част от света дори да е станала от леглото.

Тези допълнителни часове им дават и възможност за малко творческо мислене, както и да потренират и да прекарат време със семействата си.

Изданието BusinessInsider направи списък на няколко изключително успешни ранобудници, които може да ви убедят да станете още след първата аларма. Вижте ги!

Главният изпълнителен директор на PepsiCo Индра Нуйи

Нуйи се събужда още в 4:00 часа през нощта. Пред Fortune тя споделя, че „казват, че сънят е дар, който господ ти дава... това е дар, който никога не съм имала". Индра Нуйи отива на работа всеки ден не по-късно от 7:00 часа.

Основателят и председател на Virgin Group Ричард Брансън

В интервю за Business Insider Брансън споделя, че се събужда в около 5:45 часа сутринта, дори когато е отседнал на частния си остров, оставяйки завесите спуснати, така че слънцето да го събуди.

Ричард Брансън се стреми да използва ранните часове за упражнения преди да закуси рано и да отиде на работа.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси

Дорси е описал обичайната си сутрин пред New York Magazine, като разкрива, че се събужда в 5:30 часа, за да медитира и да тича за здраве.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук

Технологичният титан е известен с това, че става рано. Според профил в Time, „Той става в 3:45 часа всяка сутрин, чете и пише имейли за един час, после отива във фитнеса, в Starbucks (за още проверяване на имейли), а след това на работа. „Когато обичаш това, което правиш, не го възприемаш като работа. Това е, което правиш", казва Кук.

Главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър

Айгър разкрива пред The New York Times, че се събужда в 4:30 часа всяка сутрин. Оползотворява това време за четене на вестници, упражнения, слушане на музика, проверка на електронната поща и гледане на телевизия - всичко това едновременно.

Първата дама на САЩ Мишел Обама

Макар президентът на Щатите да е известен с това, че спи много малко, не може да се мери с първата дама, която разказва пред Опра, че започва деня си в 4:30 часа с тренировка преди децата й да се събудят.

„Ако не се упражнявам, няма да се чувствам добре, ще се депресирам", посочва Мишел Обама.

Главният изпълнителен директор на Starbucks Хауърд Шулц

Шулц започва деня си с тренировка, която обикновено се състои в каране на колело с жена си. След това отива в офиса към 6:00 часа, според Portfolio.com.