Обновени са и общите части на жилищните блокове (на снимката). Общата стойност на строително-монтажните работи е 250 192.48 лв. с ДДС

Вече приключиха строително-монтажните работи на първите две сгради, санирани по проект „Енергийно обновяване на българските домове" в София. Кооперациите са пред въвеждане в експлоатация, с подписани Акт обр. 15, информират от Министерство на регионалното развитие.

Строителните дейности започнаха в края на месец април т.г. Сградите, намиращи се на ул. „Чарлз Дарвин" № 3, район „Изгрев", и бл. 17, район „Илинден", ж.к. „Захарна фабрика" в София, са изцяло обновени. Извършено е топлинно изолиране на външните стени на сградите, пребоядисване на фасадите, монтирана е нова дограма с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление. Положена е топлинна изолация на покрива, пода и на тръбната мрежа за горещо водоснабдяване, която също е изцяло подновена. Обновени са и общите части на жилищните блокове. Общата стойност на строително-монтажните работи е 250 192.48 лв. с ДДС.

Изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове" се финансира с общо 50 109 134,20 лв. чрез Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013 г.