Собствениците на BMW и Porsche, които решат да си купях часовника на Apple, ще имат двоен повод за радост - хем ще имат най-иновативната технологична джаджа на ръката си, хем тя ще бъде съвместима с любимите им автомобили.

Списание AutoBild информира, че Apple Watch ще има съвместни услуги с двете автомобилни марки. Часовникът ще информира шофьорите за състоянието на колите им и ще може да управлява определени функции в тях.

Дистанционният индикатор ще извести шофьора дали са затворени прозорците, вратите или багажника. При нужда с натискането на бутона Force Touch собственикът ще може да блокира автомобила си. Функцията Carfinder пък ще ви напомни къде сте паркирали, като на пренаселен паркинг колата ще започне да издава звукови и светлинни сигнали, за да се обозначи.

С помощта на Apple Watch шофьорите ще проверяват заряда на акумулаторните батерии, оставащите до зареждане време и километри (при хибридните автомобили). В менюто Climate с само с едно докосване шофьорът ще затопля или охлажда предварително автомобила си.

Вижте повече във видеото