Продажбите на новия модел iPhone 6 на компанията Apple започнаха и както се очакваше - опашки от нетърпеливи клиенти се извиха пред магазините на компанията в цял свят.

Някои от най-големите фенове на марката са чакали няколко дни, за да се сдобият с шеста серия на популярния телефон.

Тук е мястото да припомним, че през последните дни стана ясно, че предварителните заявки за новия модел на компанията са рекордни.

Онлайн поръчките вече изискват няколко седмици изчакване от страна на потребителя заради натовареността. Световните медии са категорични: това ще бъде най-успешния модел на Apple.

iPhone 6 и iPhone 6 Plus от днес могат да бъдат намерени по магазините на девет пазара, сред които САЩ, Франция, Германия, Хонконг, Австралия и Великобритания и Япония.

От следващия петък новите смартфони ще бъдат пуснати в продажба в други над 20 страни, включително Италия, Нова Зеландия, Русия, Саудитска Арабия, Тайван, Турция и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

В България моделът ще дойде през октомври, след като някои мобилни оператори вече го анонсираха.

При старта на продажбите преди година на предходния модел - iPhone 5s, компанията регистрира за първия уикенд почти 10 милиона продадени устройства. Сега се очаква тази бройка да бъде надмината. По информация от медийни публикации компанията е приготвила 80 милиона бройка за продажба.