Властите в Гърция и Европейската банка за възстановяване и развитие(ЕБВР) са подписали инвестиционно споразумение, според което в рамките на пет години, Гърция може да получи до 500 млн. евро годишно, пише Ройтерс, позовавайки се на гръцкото Министерство на финансите.

Това споразумение може да окаже значителна помощ за възстановяването на икономиката на страната, според изявлението на гръцкото ведомство. Споразумението е подписано на ежегодното заседание на ЕБВР проведено в Грузия.

Както е отбелязва гръцкото Министерство на финансите, споразумението може да помогне да се повишат параметрите по финансирането в пъти на гръцките компании, особено на малките и средните, които пострадаха повече от всички, по време на икономическата криза в страната, цитират от РИА Новости.

По-рано днес ЕБВР е публикуваха отчет, съгласно който икономиката на Гърция ще се забави тази година. От банката отбелязали, че възможното излизане на Гърция от Еврозоната ще окаже негативно влияние както в страната, така и в Еврозоната.