Санкциите срещу Москва ще нанесат непоправима вреда на руската икономика, заяви британският премиер Дейвид Камерън.

"Предстои налагането на допълнителни санкции срещу Москва, може би още тази седмица. Европейският съвет е съгласен, че икономическите мерки, вече наложени на Русия, трябва да бъдат увеличени, ако Москва продължи с действията си в Украйна", каза Камерън в своя реч пред Камарата на общините.

"Не съм съгласен с мненията, че санкциите нямали ефект. Руските банки изпитват недостиг на капитал, инвеститорите се изтеглят от страната, рублата се обезценява. Трябва да дадем ясен сигнал, че когато руснаци пак се появяват на украинска земя, ние няма да се откажем, а ще дръпнем ръчката и Русия ще се изправи пред икономическа изолация, следствие от нейните действия", отбеляза пред депутатите Камерън.

"Присъствието на руски войски на територията на Украйна е абсолютно неприемливо. Москва се опитва да застави Киев да направи своя демократичен избор под дулото на автоматите. Ако политиката на Русия към Украйна продължи, тогава може и отношението на Великобритания към Русия да претърпи радикална промяна", предупреди британският премиер.