Honda обяви, че заводът на марката HUM (Honda of the UK Manufacturing) във Великобритания ще се превърне в основен глобален производствен център на новото поколение на петвратата версия Civic.

От Honda коментират, че по този начин, компанията ще може да продължи да следва стратегията си за оптимизиране на ефективността и да гарантира високото качество в производствените си дейности.

За целта, от Honda възнамеряват да инвестират над 200 милиона английски лири в комплекса във Великобритания, като го разширят и модернизират, което ще доведе и до повишаване на производствените му възможности. С новата инвестиция, общото капиталовложение на Honda в HUM ще премине границата от 2.2 млрд лири от 1985 година насам.

В резултат на решението на Honda за локализирането на производството на петвратата версия на Civic само във Великобритания, от компанията обявиха, че следваща генерация на CR-V ще се сглобява от Honda of Canada Manufacturing (HCM) в Онтарио, и ще се внася в Европа за нуждите на местните потребители.