23% по-малко фалити през 2014 спрямо 2013 година са се случили в България. Това обяви управителят на консултантската фирма за управление на риска в България Coface Милена Виденова. Тя откри тазгодишния форум на компанията озаглавен „Секторни и регионални рискове - създаване на финансова стабилност", на който Money.bg е медиен партньор.

Виденова посочи, обаче, че все още процедурите по несъстоятелност са над тези от предкризисната 2008 година. Тя очерта, че все пак са налице показатели, които говорят за по-трайно нормализиране на обстановката, като за пример даде понижаването на безработицата.

От Coface очакват през тази година икономическия ръст на България да бъде 1.4%, каза още Виденова.

На събитието присъства и главният икономист на Coface за Централна и Източна Европа Грегорж Шилевич. Той заяви, че през 2015 г. икономическата картина в региона ще бъде по-добра от тази през предходните. По думите му за настоящата година нито една от страните в Централна и Източна Европа не се очаква да отбележи рецесия. Хърватия, къде 6 години в а брутният вътрешен продукт спадаше се очаква да отчете ръст на икономиката си.