Коментирайки вчерашното писмо на БНБ, с което се удължава с два месеца надзора на КТБ и ТБ „Виктория", финансистът Кольо Парамов, смята , че това е една хитрост на Иван Искров и управителния съвет БНБ.

Според него те прехвърлят горещия картоф от тяхното поле на следващото правителство, което да реши фундаменталния въпрос - по какъв начин ще се работи с банката и какво ще се прави с големите заеми. „Жалкото е, че Искров, който получава 15 президентски заплати на месец, прибягва до такива похвати,.", заяви Парамов в ефира на Нова телевизия.

По думите на Кольо Парамов, всички онези проектанти на схемата на пуча от костинбродската афера се надяват чрез срутването на КТБ ще се повлече един вторичен политически процес.

„Но Цветан Василев би могъл много да им развали сметките, защото той може да сключи споразумение с прокуратурата и да каже твърде много, от което цялата политическа власт в България да се срути", смята Парамов.

Той поясни, че срутването ще доведе след себе си едно много тежко положение за държавата и до изваждането на „онези 6 милиарда лева от резерва, които просто ги няма".

„Банковата криза само за КТБ ще структурира една голяма криза в цялата банкова система. Някои хора имат голям интерес това да стане и да се повлече цялата финансова структура и да могат още 3-4 други банки, които нямат резерв във Фонда за гарантиране на влогове, да бъдат фалирани", заяви финансистът и беше категоричен, че в никакъв случай, че не трябва да се допуска фалит на КТБ.

„Никой не може да ме обяви в разпалване на истерия. Може обаче да се обвинят някои хора в липса на далновидност", допълни Кольо Парамов.