В следващите пет години премиум японска марка Infiniti ще увеличи моделната си гама с 60 процента. Очакват ни общо пет нови модела, като вероятно всяка година ще излиза по един, пише autoclub.bg.

Към момента портфолиото на Infiniti включва общо осем линии. Съвсем скоро те ще станат 13, като осем от тях ще са седани и купета, а пет - кросоувъри и SUV-та.

Няма информация за конкретни имена и модели, но един от новите представители ще бъде електрически, а другият ще бъде компактният джип QX30.

Infiniti пусна загадъчна снимка, която анонсира участието на компанията на предстоящия Автосалон Париж 2014 в началото на октомври.

От разпространената официално снимка си личи половината от радиаторната решетка на нов модел. Тя е изпълнена в съвършено нов стил, а в лаконичното съобщение на фирмата се казва, че скоро Infiniti ще споделя обща визия, която досега никой не е виждал преди от компанията.

Вероятно става дума за премиерата на първия от очакваните до 2018 г. нови автомобила на луксозния бранд - концептуална версия на един от предстоящите кросоувъри Q30 и QX30, които ще бъдат изградени върху платформата с предно задвижване MFA на Mercedes и окомплектовани с немски 2.0-литрови агрегати с турбо.