За следващите два месеца не се очертава на пазара да се появят нови смартфони. Ако все пак имате нужда от телефон, има доста читави модели, от които можете да изберете.

Ето класирането на изданието BusinessInsider за най-добрите от тях в САЩ, базирано на фактори като дизайн, характеристики на софтуера и хардуера, съдържание и цена.

#17 BlackBerry Passport
Телефонът има формата на почти перфектен квадрат с тясна физическа клавиатура на дъното. Много хора му се подиграват, но феновете на BlackBerry изглежда много го харесват.
Цената му е около 500 щатски долара или около 880 лева.

#16 BlackBerry Classic
Този смартфон прилича много на модела BlackBerry Bold отпреди няколко години. Има физическа клавиатура, трекпад и голям тъчскрийн. Ако искате телефон с клавиатура, Classic е най-добрата ви опция.
Предлага се на цена от около 449 долара или близо 800 лева.

#15 Nokia Lumia 830
Това е един от най-новите телефони от Microsoft. Работи с операционната система Windows Phone 8 и има изострен екран.
Цената му е 400 долара или 710 лева.

#14 HTC One M8 For Windows
Това е най-добрият телефон, работещ с операционната система Windows Phone. Също е и най-привлекателният заради изцяло металния си дизайн.
Предлага се за около 500 долара или малко над 880 лева.

#13 iPhone 5C
Това може да не е най-напредничавият телефон в света, но е добра опция за тези, които искат достъп до всички услуги на Apple, без да платят цяло състояние.
Цената му е $450 или почти 800 лева.

#12 Samsung Galaxy Note Edge
Този модел прилича на Galaxy Note 4, но притежава втори екран отстрани, който се променя в зависимост от приложението, което използвате. Екранът може да показва и информация като новини и други известия, когато останалата част от екрана е изключена.
Предлага се за около 870 долара или над 1500 лева.

#11 Nexus 6
Най-новият флагшип телефон на Google е Nexus 6 - масивно устройство с 15-сантиметров екран. Създаден е от Motorola и е първият телефон, който работи с новата версия на Android - Lollipop.
Цената на смартфона започва от 499 долара или 885 лева.

#10 iPhone 5S
Въпреки че минаха почти две години от пускането му в продажба, iPhone 5S на Apple все още е много добър телефон, особено ако не искате по-голям екран и да се изръсите с повече пари.
Цената му почва от 549 долара или малко над 970 лева.

#9 OnePlus One
Китайската компания OnePlus влага в своя флагшип телефон голям 14-сантиметров екран, чудесен софтуер и вътрешни спецификации, които се конкурират с най-добрите смартфони.
Цена: $300 или около 530 лева.
Следващият телефон на OnePlus излиза скоро, така че е по-добре да изчакате.

#8 LG G4
Това е най-новият телефон на LG. Има едни от най-добрите екрани и камери, които могат да се видят в един смартфон. Има обаче доста оплаквания за софтуерния дизайн.
Цената му е около 600 долара или 1065 лева.

#7 Moto X
Новият телефон на Motorola може да претендира за най-добър Android телефон. Подобно на Nexus 6 на Google, Moto X оперира с почти изчистена версия на Android, което значи, че ще се сдобивате с обновления на софтуера доста по-бързо. Телефонът изглежда много добре и има 13-сантиметров дисплей.
Цена: 300 долара или около 530 лева.

#6 HTC One M9
Фалгшип телефонът на HTC е леко повторение на модела от миналата година. Има по-добра камера, леко променен дизайн и по-бърз процесор.
Цената му е около $630 или над 1110 лева.

#5 Samsung Galaxy Note 4
Телефонът има невероятно чист 14-см екран и е един от най-добрите дисплеи, които може да предложи един телефон. Има и метална рамка около ръбовете.
Предлага се за около 700 долара или около 1240 лева.

#4 Samsung Galaxy S6 Edge
Този телефон може всичко, което прави и обикновеният Galaxy S6, но е с извит дисплей, който изглежда много добре.
Цената му е около $750 или 1330 лева.

#3 Samsung Galaxy S6
Това е най-добрият смартфон, който компанията е създавала някога, и най-добрият Android телефон. Това е първият телефон на Samsung с премиум метален и стъклен дизайн. Притежава и изключително добра камера.
Цената му започва от около 650 долара или над 1150 лева.

#2 iPhone 6
Ако не искате телефон с голям екран, iPhone 6 е най-доброто решение за вас, освен ако не предпочитате да използвате операционните системи Android или Windows Phone.
Телефонът съчетава перфектен микс от дизайн, спецификации на хардуера и подбор на приложения. Екранът също е по-голям - около 12 см.
Предлага се на цена, започваща от $649 или 1150 лева.

#1 iPhone 6 Plus
За повечето хора това е най-добрият телефон. 14-сантиметровият екран може да е огромен и да ви се стори тромав, но получавате допълнителен бонус от невероятна издръжливост на батерията. Също така е и много по-тънък и лесен за използване в сравнение с други фаблети.
Цената му започва от $749 или 1330 лева.