Заводът "Миджур" в Горни Лом, където снощи стана взрив, е собственост на "Видекс" АД, показа справка на Money.bg в търговския регистър. Дружеството е със седалище на софийския булевард „Янко Сакъзов". Размерът на капитала му е 2.3 млн. лева.

На интернет страницата си дружеството е описано като „лицензирано за производство и търговия с взривни материали, средства за взривяване и други стоки със специална и двойна употреба има богат опит в осъществяването на търговски сделки в страната и чужбина".

Към настоящия момент „Видекс" АД е основен дистрибутор на американската фирма " Аустин детанатор " - Чехия и завод " Заря " - Украйна.

В съвета на директорите на акционерното дружество влизат Валери Митков (вляво), Ирина Миткова и Емил Валериев Митков (вдясно).

От регистъра ДАКСИ се вижда, че Митков участва в управлението на "Сдружение на Взривните инженери в България".

Митков е и в управлението на акционерното дружество "Първа частна ловна дружинка", Видекс АД, "Винарна Лопуша", "Миджур Ризорт", "Дом Яворов".

Собственик е в "Нитроинженеринг" (разработване и изследване на нов екологичен експлозив за граждански цели) и има стари участия в "Парагон Холдинг" (консултации в областта на финансите и търговията), "Балканремонт Инженеринг" (строителна фирма), "Лопуша Енерджи" и др.