ЗД Евро инс АД-София(5IC) свиква извънредно ОСА на 19 август 2014. от 11:00 часа в София 1592, бул. Христофор Колумб №43. На събранието акционерите ще решават за увеличаване на капитала на Дружеството, посредством публично предлагане на 11 753 556 нови обикновени поименни безналични акции с право на глас.

Предложението за решение е да бъде увеличен капитала на Дружеството, от 11 753 556 лв. до 23 507 112 лв., чрез публично предлагане на нова емисия акции на Дружеството в съответствие с разпоредбите на ЗППЦК. Новата емисия се състои от 11 753 556 безналични поименни непривилегировани акции, всяка от които е с номинал 1.00 (един) лев и дава право на един глас в Общото събрание на акционерите на Дружеството, право на дивидент и право на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията.

Параметрите на новата емисия акции са, както следва:
1. Информация за броя акции, предмет на публичното предлагане, номинална и емисионна стойност.
- брой акции преди увеличението: 11 753 556 обикновени поименни безналични акции, всяка с право на един глас в Общото събрание на акционерите на Дружеството, право на дивидент и на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията.
- брой акции, предмет на публичното предлагане: до 11 753 556 (единадесет милиона седемстотин петдесет и три хиляди петстотин петдесет и шест);
- номинална стойност на една акция, предмет на публичното предлагане: 1,00 лв. (един лев);
- емисионна стойност на една акция, предмет на записването: емисионната стойност ще бъде определена от УС въз основа на изрично овластяване от страна на ОС, в съответствие с изискванията на ЗППЦК, подзаконовите нормативни актове по прилагането му и утвърдената практика на КФН.
2. Класове акции и права, произтичащи от акциите. Акциите от новата емисия са обикновени, поименни, безналични, всяка с право на един глас в Общото събрание на акционерите на Дружеството, право на дивидент и на ликвидационен дял, съразмерни с номиналната стойност на акцията.
3. Успех на емисията и увеличаване на капитала. Публичното предлагане ще се счита за успешно приключило, и съответно капиталът на "Застрахователно дружество Евроинс" АД ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и напълно заплатени най-малко 4 701 423 броя акции от предложената нова емисия. Капиталът на Дружеството ще бъде увеличен само със стойността на записаните и заплатени акции, равни на или надвишаващи посочения минимално допустим размер на набрания капитал, при което публичното предлагане се счита за успешно приключило.
Не е възможно записване на акции над максимално допустимата граница на заявения за набиране капитал в размер на 11 753 556 (единадесет милиона седемстотин петдесет и три хиляди петстотин петдесет и шест) акции.
4. Право на участие в увеличението на капитала, права, съотношение между издадени права и нови акции. На основание чл. 112б, ал. 2 ЗППЦК право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 (четиринадесет) дни след датата на решението на извънредното общо събрание на акционерите.