България е на 5-та позиция в класацията на themovechannel.com за най-желаните от британци дестинации за покупка на втори дом. През февруари страната ни е събрала приблизително 3,5% от запитванията на сайта, което бележи скок с 4 позиции спрямо класирането от януари.

За първи път България попада в топ пет на любимите дестинации за установяване на британците, като изпреварва известни и традиционни дестинации. Зад нас в класацията остават Франция на 6-та позиция и Италия на 8-ма. Най-големият регистриран скок в класацията е на Панама - с цели 16 позиции до 33-то място. След Панама се нарежда Фиджи с 14 позиции, изкачвайки се на 21 място. Унгария - с 12 позиции до 20-то място.

САЩ също губи позиции и вече не е сред най-исканите дестинации за втори дом. Страната, която доскоро беше лидер в класацията, е паднала с 3 места. Пред нея са Испания и Бразилия. Запитванията за имоти в Америка са се свили до 50 на сто, спрямо месечната база. Това е вторият път за последните 20 месеца, в който ваканционните жилища в САЩ не са толкова популярни сред купувачите .

Испания е събрала почти 10 на сто от запитванията през портала през февруари, а Бразилия - малко над 7 на сто, което е рекорд за страната. Топ 10 се допълва от Португалия (4-то място), Тайланд (7-мо място), Кипър (9-то място) и Турция (10-то място). Най-силен спад в класацията отбелязват Бахамите - с 13 позиции до 25-то място, и Филипините - с 12 позиции до 28-мо място.