Инвестиционният посредник Интеркапитал Маркетс АД е получил разрешение от полската Комисия за Финансов Надзор да извършва своята дейност в Полша. На 16 април 2014г. Полската КФН е вписала в своя регистър на инвестиционните посредници клон на българският посредник.

Около два месеца са били необходими, според полското законодателство да бъде получено разрешението, естествено след одобрението на българската Комисия за финансов надзор. От тук нататък официалното начало на дейността на клона е решение само на Интеркапитал.

"Ние се подготвяме усилено от няколко месеца и очакваме клонът да бъде напълно готов за работа с клиенти до месец", декларират в публикация от посредника.

В Полша Интеркапитал Маркетс ще предлага своите услуги по изпълнение на сделки с финансови инструменти, както на физически лица и фирми така и на местни институционални клиенти.
"От миналата година въведохме нова платформа за търговия – ICM Infront – която предоставя възможост за подаване на поръчки за търговия с финансови инструменти котирани, както на местни (полски или български) така и за международни борси и пазари", допълват от там.

Дружеството е с дългогодишното ни партньорство с KAS BANK, водеща европейска банка специализирана в обслужване на сделките с ценни книжа с над 200 години опит. Нововъведената платформа, ICM Infront позволява да бъдат предоставяни първокласни услуги на клиентите за всички водещи финансови пазари по света, се казва още в публикацията.

Повечето  инвестиционни посредници в България и в Полша изискват откриването на две отделни сметки за местни и чужди пазари и предлагат две различни платформи за търговия, като най-често тази за чуждестранните пазари е предоставена от чужд брокер по схемата white-label. Услугата ICM Infront на Интеркапитал е различна и позволява търговия на местни и чуждестранни пазари през една сметка и една платформа.

Клиентите могат да захранват сметката си в местна валута и след това сами решават кога да превалутират салдата. Техническото решение е доставено от Infront, Норвегия. те са софтуерна компания, която е и дистрибутор на котировки и пазарна информация за над 50 пазара по света.

Платформата на Infront е интегрирана в реално време със системите за обслужване на клиенти на Интеркапитал. Това прави много от процесите автоматизирани, което пък позволява да се подобри качеството на услугата и да се минимизират операцрионните рискове. За клиентите на Интеркапитал в България и в Полша това означава по-добра услуга и по-ниски комисионни за търговия.

Според много пазарни професионалисти в Полша платформата за търговия ICM Infront e сред най-добрите предлагани на пазара там. Освен това, в момента Интеркапитал е единствения посредник предоставящ напълно работещо и функционално решение за търговия от мобилни устройства, чрез Infront Mobile.