2012-та година бе решаваща за енергийните нужди на 1100 домакинства в столицата. Всички те избраха да газифицират жилищата си и се присъединиха към мрежата на „Софиягаз". Така общият брой на семействата, които ползват синьо гориво в столицата, вече е 21 хиляди, а ако добавим и тези в Банкя и Божурище - 23 хиляди.

Най-много са новоприсъединените домове в кварталите „Малинова долина" и „Манастирски ливади", чийто жители умело инвестираха в постигането на висока енергоефективност на своите жилища. Газифицирайки се, те си осигуриха годишна икономия от сметките за отопление в размер на около 800 лева.

От същите удобства се възползваха и още 1300 домакинства в страната - най-много в Русе - 180, Стара Загора - 150, и Велико Търново - 120. Всички те избраха синьото гориво за свой енергоизточник заради неговата висока ефективност и конкурентна цена - почти двойно по-ниска от останалите алтернативи.

Газификацията на столицата започна през 2004 година. До момента екипите на Овергаз изградиха мрежа от 62 километра в района на Банкя и близо 35 километра в Божурище. Дължината на газоразпределителното трасе на територията на София е повече от 500 километра. Изградената инфраструктура дава достъп на 53 хиляди домакинства до предимствата на природния газ. Общо за страната построените над 2100 километра в градовете достигат до 250 хиляди български домове.