Босът на General Motors - Мари Бара, потвърди, че през следващите години немският бранд Opel ще лансира чисто нов голям високопроходим автомобил, пише autoclub.bg.

На този етап не се знае почти нищо за машината, но според Бара, тя ще бъде еквивалент на Insignia в гамата на SUV колите и ще се появи към края на десетилетието.

Предположенията към този момент сочат, че джипката ще има дизайн вдъхновен от концепта Monza и ще се базира на следващото поколение Insignia. По всяка вероятност, дебютът на луксозния SUV ще се осъществи през 2019 или 2020 година.

Mazda2 седан  дебютира в Тайланд

Mazda разпространи първи снимки на модела си 2 във версия седан. Очаква се колата да дебютира още през следващата седмица по време на международното изложение в Тайланд.

Ако приемем, че Mazda3 е мини версия на Mazda6, то спокойно можем да кажем, че най-малкият седан е по-малка Mazda3. Именно това обославя почти незабележимите промени в дизайна.

Както се и очакваше, машината ще се задвижва от 1.5-литров дизелов двигател със 105 к.с. и 220 Нм въртящ момент. Разходът на гориво все още не е анонсиран, но по всяка вероятност той ще е идентичен с този на версията хебек - средно 3.4 на 100 км пробег.