Парламентарният контрол отиде по дяволите! Бурен скандал се разиграва в момента в парламента. Вместо да се дават отговори на зададени въпроси, в парламента се разисква въпроса ще участваме ли в междинния спасителен план на Гърция. До вчера твърдата позиция на България беше НЕ!

"Даваме пари на Гърция, които ще са част от гаранционния фонд в от 7 млрд. евро." Това обявиха по време на парламентарния контрол, премиерът Бойко Борисов и Министърът на финансите Владислав Горанов.

Поводът е официален мейл от Европейската комисия, с молба да участваме в триседмичния междинен план за спасяването на Гърция.

"Ела Горанов да четеш", изкомандва премиерът по повод напечатаното с дребен шрифт писмо. В типичния си завоалиран стил, Министърът на финансите изложи молбата на Европейската комисия, от която става ясно, че би било добре да участваме с финансов ресурс този гаранционен фонд. "Този ресурс ще бъде гарантиран", обяви Горанов.

"Нека ние се покажем сме по-напред с демокрацията", "И по добри съседи", обяви Борисов. В края на краищата, нека ние не сме държавата, която ако откаже да участва, ще бъде спънката за стартиране на процедурата за спасяването на Гърция.

"До един час, трябва да дам отговор на Брюксел", каза Борисов.

Изявлението стана повод за яростен отпор от страна на Депутатите Янаки Стоилов и Атанас Мерджанов, последният от които беше възнаграден с наказание от страна на водещият заседанието.

За успокояване на страстите бе обявена 15-минутна почивка.