Наджиб Разак има сериозен проблем. Той е премиер на азиатската страна Малайзия, а в неговата банкова сметка са открити 600 милиона долара. Обяснението му: дошли са от арабски дарител. Дали обаче някой въобще му вярва?

Критиците му имат друга версия: парите са от държавния фонд 1DMB, който самият той ръководи. Сега обаче трябва да се обяснява, след като финансовият ежедневник Wall Street Journal публикува наличността на банковата му сметка, разказва порталът finanzen100.de.

Резултатът е вече налице. Десетки хиляди демонстранти протестираха в столицата Куала Лумпур срещу министър-председателя, който управлява от 2009 година насам.

Финансовият скандал обаче далеч не е единственият, в който Разак се е замесил. Обвиняват го в корупция заради петролния концерн Петросауди. На всичкото отгоре и икономиката на страната върви зле.

Това обаче не означава, че премиерът ще подаде оставка. Напротив, неговото мнозинство се крепи на мюсюлманите в страната, които живеят в бедност и получават социални помощи. А на улицата излизат най-често китайци и индийци, за да протестират срещу него.