Руска банка е предявила интерес към купуване на Търговска банка „Виктория", потвърдиха за БНР от финансовото министерство. Там е получено писмо от Банк Российский кредит, в което се заявява интерес към инвестиции в българската банкова система, като е посочена специално банка „Виктория", дъщерна на КТБ и също е под специален надзор.

При първоначалните оценки, представени от квесторите, банка „Виктория" бе определена като „здрава" и „добре управлявана". Различните сценарии за решаване на казуса включваха и продажбата на кредитния портфейл на „Виктория". От БНБ нито потвърждават, нито отричат информацията за заявения интерес от руската банка.

По-късно през деня се очаква оценителите на Корпоративна търговска банка и на банка „Виктория" да внесат доклада си за състоянието им в БНБ. На практика това означава, че трябва да е ясна пълната оценка на активите, както и размерът на финансовата "дупка" в КТБ.

Решенията за бъдещето на КТБ и банка "Виктория" не могат да се вземат преди ясната оценка за състоянието на групата. Пълната оценка на активите трябва да е готова днес, според сроковете, поставени от БНБ.