Според актуален репортаж, Ford възнамерява да разработи нов хибриден модел, който да се конкурира с Toyota Prius, пише autoclub.bg.

Reuters цитира информатор от Синия овал, който е да уверение, че колата ще се появи в края на 2018 година и ще се предлага само с хибридно задвижване. Моделът ще се базира на платформата C2, върху която ще бъдат изградени новите поколения на Focus и Escape. Кодовото название на проекта е C240.

Трудно е да се предполага какво точно ще представлява модела, но според информацията той ще се предлага в няколко различни варианти на купето. По всяка вероятност, задвижващата система ще бъде достъпна в няколко мощностни версии.

SAAB показа прототип на електрически 9-3

Компанията-собственик на SAAB - National Electric Vehicle Sweden (NEVS) представи прототип на електрическия 9-3, получил означението EV.

Прототипът е базиран на 9-3 Aero Sedan и е оборудван с литиево-йонни батерии и електромотор с мощност 140 конски сили. Електромобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 10 секунди, максималната му скорост е 120 км/ч, а пробегът с едно зареждане достига до 200 километра.

Батериите са разположени под пода на колата, така че пространството в интериора и багажника не е пострадало от промените. Сега колата е с по-нисък център на тежестта и 50/50 разпределение на теглото между предния и задния мост.