БНБ не може да спаси сама банката, макар че политиката с прессъсобщения е грешна и не искам да защитавам БНБ. Алтернативата е публичен ресурс. За този публичен ресурс трябва да се намесят политиците и да гласуват едно такова решение. Вариантите са отворени, но политиците трябва да вземат решение. Това каза пред камерите на БНТ икономистът Петър Ганев.

Той смята още, че е невъзможно дупката в КТБ да е 4 млрд. лв., каквито твърдения излизат в пресата. „Ако има частно спасение на КТБ, то вече минава през ясното заявяване на позиция, че даваш пари. Ако няма - или отиваме на вариант затваряне на банката, или публично спасение, което няма отношение към бившите акционери", каза той.

От своя страна Борис Михайлов от Инициативния комитет на клиентите на КТБ, който също бе гост в сутрешния блок на БНТ, призова незабавно да се вземат мерки за изплащането на парите на вложителите. Според него КТБ е могло да бъде оздравена и отворена още в първите дни. Защо не е направено - това трябва да отговорят специализираните органи. БНБ извърши престъпление по служба със своето бездействие, заяви той.

Вложителите в КТБ излизат в четвъртък на пореден национален протест. Той ще се проведе от 18:30 часа пред сградата на президентството, заяви Михайлов. Вложителите настояват за незабавното оздравяване и отваряне на банката с държавни средства. Те призоваха политиците към незабавна намеса по казуса.