През есента почти всяка компания за производство на телефони наваксва от лятната ваканция и решава да обяви новите си продукти.

Представяме ви една класацията на Business Insider на 10-те най-добри смартфона, които можете да си купите в САЩ. Списъкът е съставен на базата на фактори като дизайн, софтуерни и хардуерни характеристики, съдържание и цена. Използвани са приблизителни цени в щатски долари.

10. LG G4
Това е най-новият флагшип телефон на южнокорейската компания. Разполага с едни от най-добрите екрани и камери, включвани някога в смартфон. Имаше обаче доста оплаквания за софтуерния дизайн.

Цена: Около 600 долара (1050 лева)

9. HTC One M9
Флагшипът на HTC е незначително повторение на модела от миналата година. Има по-добра камера, леко променен дизайн и по-бърз процесор. HTC прави някои от най-добрите Android телефони, особено по отношение на дизайна и качеството на изработката.

Цената му е около 630 долара или над 1110 лева.

8. OnePlus 2
Това е продължение на един от най-хитовите Android телефони за 2014 година. Смартфонът има премиум спецификации като сензор за пръстови отпечатъци и мощна камера. Цената му обаче е наполовина от другите телефони от висок клас.

Предлага се на цени, започващи от 329 долара или 575 лева.

7. Moto X Pure
Moto X Pure доказва, че не е необходимо да пръснете цяло състояние, за да се сдобиете със страхотен телефон. Само за част от цената на Android телефон от висок клас Moto X Pure предлага много от същите функции. Дори е по-добър - работи с Google версията на Android, което означава, че няма да има нужда да се притеснявате за много ненужни софтуер и други свойства, присъщи за повечето телефони с тази операционна система.

Цена: 400 долара или 700 лева.

6. Samsung Galaxy S6 Edge
Този модел е разновидност на флагшип телефона на компанията. Може всичко, което прави и обикновеният Galaxy S6, но е с извит дисплей, който изглежда много добре.

Цената му е около $750 или 1330 лева.

5. Samsung Galaxy S6
Това е най-добрият Android телефон за вас, ако не искате гигантски екран. Това е първият телефон на Samsung с премиум метален и стъклен дизайн. Притежава и една от най-добрите камери, пригодени за телефон.

Цената му започва от около 650 долара или над 1150 лева.

4. Samsung Galaxy Note 5
Най-новият модел на Samsung има голям и красив екран, премиум дизайн и невероятна камера.

Цена: Започва от 740 долара или близо 1300 лева.

3. Samsung Galaxy S6 Edge+
Това е най-добрият телефон, който компанията е правила някога. Има остър 5.5-инчов екран, който се извива по ръбовете, което дава на устройството уникален външен вид.

Цена: 815 долара (1426 лева)

2. iPhone 6
Ако не искате телефон с голям екран, iPhone 6 е най-доброто решение за вас, освен ако не предпочитате да използвате операционните системи Android или Windows Phone.
Телефонът съчетава перфектен микс от дизайн, спецификации на хардуера и подбор на приложенията. Екранът също е по-голям - около 12 см.

Предлага се на цена, започваща от $649 или 1150 лева.

1. iPhone 6 Plus
Това е най-добрият телефон за повечето хора. 14-сантиметровият екран може да е огромен и да ви се стори тромав, но получавате допълнителен бонус от невероятна издръжливост на батерията. Също така е и много по-тънък и лесен за използване в сравнение с други фаблети. Ако се чудите между iPhone 6 и iPhone 6 Plus, изберете втория. Не е нужно да бързате обаче, защото Apple ще представи новите продукти от серията iPhone на 9 септември.

Цената му започва от $749 или 1330 лева.