В края на септември бившият служител на Google Санмей Вед успя да се сдобие с основния домейн на компанията - "Google.com" само за 12 долара. Минута по-късно обаче от Google Domains прекратиха продажбата.

Когато интернет гигантът първоначално съобщил на Вед, че няма да получи пари в резултат на инцидентната трансакция, той бил окей с това, тъй като и без това по-скоро би дал средствата за благотворителност.

„Не ми пука за парите. Искам да дам пример, че хората, които искат да откриват бъгове, невинаги го правят за парите", каза Вед за Business Insider.

Компанията обаче променила мнението си, след като признала, че Санмей Вед е успял да купи името на домейна, и решила да удвои възнаграждението му, след като го дава за благотворителност.

Вед е избрал да предостави средствата на индийската фондация The Art of Living India, която се опитва да въведе образованието в гетата.

Той няма да оповести сумата, с която Google го е наградила, но е намекнал, че е поне „повече от 10 000".

Случайно или не, около седмица след случая с отмъкването на домейна Google купи още един - abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com. Както е видно, той съдържа цялата азбука на английски език. Така се казва и новият бранд на компанията Alphabet.