Екип от специалисти с над 20 години опит в интернет бизнеса стартира създаването на нов доставчик в София. В момента амбициозният проект все още избира име, като приема предложения във Facebook, предаде TechNews.bg.

„Преди години излязохме от бизнеса с доставка на интернет, защото смятахме, че времето на малките фирми е изтекло и че бъдещето е в консолидацията. Смятахме, че големите фирми ще могат да предлагат по-добри услуги от малките и че няма да можем да ги конкурираме. Оказа се, че това не е съвсем вярно. Не е и много грешно, но не е и съвсем вярно. Има причини да смятаме така, но те са търговска тайна", пише Димитър Ганчев, който е сред създателите на новия интернет доставчик.

Биснес моделът ще е много прост - без малки букви, без условия и без хитрини (в стил „цената е ОТ ..., а скоростта ДО ...). Услугата е само една и цената е само една - 25 лв. „all inclusive", т.е. 100 мегабита интернет и пълен пакет ТВ програми, уточнява Ганчев, който навремето създаде БОЛ.БГ заедно с Вени Марковски. По-късно Ганчев работи и в платформата за онлайн телевизия Нетерра

Предстои изграждане на модерна мрежа за домашен интернет и телевизия, или по-точно - мрежа за цифрови услуги, които в бъдеще могат да не се ограничават само до интернет и ТВ. „Знаем как се правят мрежи, но което е по-важно - знаем и как НЕ трябва да се правят, а в България няма мрежа, която да отговаря на този критерий", твърди Ганчев.

Новият интернет доставчик ще се движи по горната граница на технологиите, като услугата му ще е достъпна за всички, а не само за „high-end" потребителите. „Разбира се, винаги на пазара ще има и по-ниски цени, но когато си избираме кола не си купуваме най-евтиния „таралясник" от Горубляне, нали? Е, когато бях студент направих точно това, но сега вече не", казва Димитър Ганчев.

Новото начинание си търси ново търговско име. Екипът очаква от приятелите в социалната мрежа идеи за името на „новия стар доставчик" на цифрови услуги за дома и офиса.