„Най-високата заплата в държавата на български чиновник е на управителя на БНБ Иван Искров. Медиите писаха, че е 80-90 хил. лв. на месец. Човек, който иска да носи национални отговорности, се отказва от големите пари. За да си запазиш такава заплата, трябва да козируваш и да изпълняваш". Това заяви пред bTV бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Той влезе в задочен спор с Искров, след като изрази мнение, че управителят на БНБ „трябва да си поеме цялата отговорност за всичко, което надроби, и за целия миш-маш" около КТБ. На свой ред Искров заплаши скулптора със съд.

„Искров морално е осъден от 500 000 души, които са потърпевши от скандала с КТБ", каза Рашидов. „Държавата е абдикирала от едно криминално престъпление, каквото е клатенето на КТБ", допълни той, като нарече предаването на Цветан Василев в Белград „нова вълна на сериалите".

„Аз вече не знам дали ще плащам данъци. Някой краде нашите пари. Къде е държавата в момента", попита бившият министър на културата.

„Цялата ни държава е една малка мафия. Ние сме на първо място по корупция. Това ще продължи така, докато не премахнем олигарсите. За съжаление, Бойко Борисов трябва да се върне на власт, за да оправи държавата", заключи Рашидов.