От 17 до 27 септември за 66-и път ще се проведе Автосалонът във Франкфурт. Съвсем заслужено, той се смята за едно от най-големите подобни изложения в света. Предлагаме ви малка част от тазгодишните интересни новости.

Audi пуска SQ5 TDI plus с 340 к.с.


Audi показа още по-мощна версия на джипката си SQ5, която видяхме преди 3 години. Немците пуснаха доработка plus, която увеличава силата на 3.0-литровия дизелов битурбо мотор на 340 к.с., с което прави возилото най-мощното от серията пише autoclub.bg

Интересно е да се спомене, че увеличената сила не е променила времето за ускорение от покой до 100 км/ч. Това все още отнема на 4х4 машината 5.1 секунди, а максималната постижима скорост е 250 км/ч.

Впечатляващи са показателите, които Audi дава по отношение на разхода на гориво. Машината се задоволява само с 6.6 литра нафта на 100 км. пробег, като това възлиза на вредни емисии CO2 от 174 гр/км.

Екстериорът на возилото е обогатен със спортни добавки, а в интериора откриваме нови черни декорации и богата употреба на кожа Nappa.
Цените на SQ5 Plus в Германия започват от 67 700 евро. Моделът ще стъпи на пазара през декември тази година.

BMW M6 с повече мощност и два нови хибрида


BMW обяви, че ще покаже Competition Edition версия на спортното си купе M6. Серията ще се предлага само за Coupe, като ще доставя на клиентите "повече индивидуалност" с различни подобрения за екстериора и интериора.

Competition Package ще увеличи и мощността на 4.4-литровия V8 битурбо мотор на машината. Така, купето ще разполага с 600 к.с. и 700 Нм въртящ момент, които ще позволят достигането на максимална скорост от 305 км/ч.

Компанията от Мюнхен разкри и два нови хибридни модела - 225xe и 330e. Дебютът на автомобилите ще се състои в дните на изложението във Франкфурт.

Edition 1 и за Mercedes-AMG C63 Coupe


Mercedes-AMG е готов с Edition 1 модификация за най-актуалния си спортен автомобил - купето C63 Coupe, което ще видим по време на изложението във Франкфурт. Серията ще бъде достъпна за клиентите от самото начало на продажбите, като премиерата й ще се проведе по време на същото събитие в Германия.

Немската фирма е подготвила редица визуални подобрения, които включват нов екстериорен цвят, по-големи джанти със специален дизайн и различни аеродинамични елементи. В салона пък са поставени нови спортни седали от кожа Nappa с изразена шарка на тапицерията, спортен волан с плоско дъно и други.

Задвижването остава поверено на 4.0-литров V8 агрегат, като в зависимост от желанията на клиента той може да генерира 476 или 510 к.с.

Първи цялостен поглед към Jaguar F-Pace


Jaguar пусна първо изображение от високопроходимия си модел F-Pace, което дава истинска информация за визията на колата. Досега британците разпространяваха само частични снимки, които единствено загатваха за отделни елементи от визията.

Еволюцията на концепта C-X17 ще бъде показана след по-малко от две седмици по време на изложението във Франкфурт. Компанията описва F-Pace като "family sports vehicle", обещавайки просторна кабина и много място в интериора.

Засега знаем, че возилото ще използва гама от 4-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели, а в по-напреднал етап от продажбите ще бъдат пуснати и по-големи 3.0-литрови мотори. Флагманът F-Pace SVR, който очакваме до година или две, ще има 5.0 V8.
Производството на модела ще се извършва във Великобритания, а продажбите стартират от началото на следващата година.

Skoda Superb SportLine


Skoda ще разшири допълнително гамата от модификации за Superb, представяйки SportLine във Франкфурт. Машината се явява спортния еквивалент на линията RS за останалите модели, като тук идва основно с визуални подобрения.

Освен дребните новости по екстериора, возилото може да се похвали с нови 18- и 19-цолови колела, както и снижено с 15 мм. спортно окачване. В интериора пък откриваме нови декорации, спортен волан и алуминиеви педали.

Superb SportLine ще бъде достъпен с всички мотори, освен с базовите 1.4 TSI и 1.6 TDI.
На щанда във Франкфурт возилото ще дели място с друга нова линия при Superb - GreenLine, която може да измине около 1800 км. с едно зареждане на резервоара.