В БНБ днес се е провела поредната среща с потенциални инвеститори за спасяването на Корпоративна търговска банка. Представители на ЕПИК, на Фонда на генералния държавен резерв на Султаната на Оман и на Gemcorp са разговаряли с централната банка за спасяване на закъсалата банка, става ясно от съобщение на БНБ.

По време на срещата тримата инвеститори са информирали банката, че са водили разговори с правителството и с парламентарно представени политически сили за изготвяне на план за рекапитализиране и преструктуриране на КТБ, който включва и средства, осигурени чрез държавна помощ.

За целта обаче от потенциалните инвеститори са поискали осигуряване достъп до докладите на одиторските фирми, съдържащи анализа и оценката на активите на банката. Това обаче може да стане, само ако самите одиторите разрешат това.

От БНБ посочват, че са напомнили на тримата кандидати за КТБ, че срокът на на специалния надзор изтича на 20 ноември и дотогава трябва да бъдат представени ясни доказателства за наличността и разполагаемостта на средствата, които ще бъдат инвестирани.