Република Крим ще догони към 2019 година регионите от Черноморския басейн по големина на туристическия поток. Това заяви днес в Сочи премиерът на присъединеният към Руската федерация регион, Аксенов.

"Мисля че това ще стане след завършването на строителството на Керченския мост", сподели той пред агенция Интерфакс в кулоарите на инвестиционния форум „Сочи 2015".

При това Аксенов отбеляза, че Крим може да се конкурира в това отношение не само със Сочи, но и с всички страни от Черноморския басейн, в това число България и Грузия.

"Тази година имаме действително голямо увеличение на туристически я поток - 20-25 процента ", посочи Аксенов.

Благодарение на подобрената транспортна логистика за преминаване на Керченския проток, увеличила 6 пъти капацитета си, за, до 1 септември през него са преминали 3,5 пътници, обясни той.

Аксенов смята, че Крим „трябва да работи над качеството на предлаганите туристически услуги и да контролира ценообразуването". Всичко трябва да бъде съизмеримо: качеството трябва да отговаря на стойността, добави той.

От своя срана пресслужбата на Керченския мост съобщиха, че неговото изграждане ще завърши до края на 2018 година, а редовното движение по съоръжението ще започне от средата на 2019 година.