Макар да се намираме в разгара на лятото, вече започнаха продажбите на коледна украса.

Да, до Коледа остава близо половин година, но един лондонски магазин е решил да избърза с предлагането на украшения за елхата и други стоки, за които се сещаме чак в последните месеци на годината.

Selfridges е един от първите универсални магазини в света, които откриват коледния си пазар през тази седмица, предаде ABC News.

„Въпреки лятното време, ние сме изцяло в празнично настроение", каза Джералдин Джеймс, която е служител във фирмата.

Всъщност магазинът подготвя колекциите за тази година още от миналата Коледа. От Selfridges обясняват, че трябва да се уверят, че ще бъдат готови - дори и 143 дни по-рано, за да представят по витрините коледните украси за посетителите от чужбина.

„Някои от тези клиенти се връщат при нас всяка година, развълнувани от перспективата да откриват новите колекции", заяви Джеймс.

Коледният магазин, разположен на около 914 кв. м, ще удвои размера си по-късно тази есен.
До момента магазинът предлага над 150 лампички и коледни дръвчета, около 1250 различни картички, опаковъчна хартия за подаръци и над 60 000 дрънкулки.

Уникалното в Selfridges е, че всички стъклени играчки са изработени специално за магазина от избран доставчик в Унгария, която е известна със стъкларските си изделия.